Vuosi 2017

14.12.17

Näin joulun alla pieni kertaus tästä vuodesta. Taas nimittäin, on yksi vuosi vierähtänyt Kotipuun toiminnassa. Tänä vuonna, Suomen 100-vuotis juhlavuotena, Kotipuun toiminta on vilkastunut melkoisesti. Kauppa on käynyt mukavasti ja kohteita on paljon välitettävänä. Tahdommekin kiittää asiakkaitamme luottamuksesta, jonka meille suotte, antaessanne kotinne meille välitettäväksi. Kuten aina, olemme tänäkin vuonna tehneet parhaamme, että kaupan kummatkin osapuolet olisivat tyytyväisiä palveluumme. Tämä vuosi toi tullessaan meille uusien asiakkaiden ja kohteiden lisäksi myös uuden myyntineuvottelijan, Samuli Määtän! Hilven lisäksi myös Samuli hoitaa myymistä, ja Elisa jatkaa tuttuun tapaan sihteerinä.

Tätä joulun aikaa vietämme taas keräämällä lahjoja Hope hyväntekeväisyysjärjestön kanssa alueemme vähävaraisten perheiden lapsille. Kiitos kaikille jo lahjan antaneille!

Vuotta ei ole enää paljon jäljellä. Yleisnäyttöjä järjestämme taas ensi vuoden puolella näiden pyhien jälkeen. Tuokoon vuosi 2018 Kotipuulle ja kaikille yhteistyökumppaneille menestystä ja valoa! Kiitos kaikille asiakkaille yhteistyöstä, tavataan taas!

Kodin etsimisen eri vaiheet

01.03.17

1. Pyydä pankiltasi lainalupaus. Pankeissa on eroja, joten kannattaa kilpailuttaa pankit, selvittää mistä saat parhaan tarjouksen asuntolainalle. Kun sinulla on lainalupaus, tiedät mitkä ovat taloudelliset rajasi, ja voit huoletta tehdä tarjouksen jos unelmiesi koti sattuu eteesi. Tällä tavalla et menetä unelmiesi kotia ainakaan sen takia että pankki-asiat eivät vielä ole kunnossa.

2. Kun sinulla on lainalupaus taskussasi, voit alkaa etsiä haluamaasi. Onko se osakehuoneisto kerrostalossa tai ehkä rivitalossa? Omakotitalo? Haluatko asua keskustassa lähellä palveluja, vai kauempana hyvien liikenneyhteyksien varrella? Oletko valmis remontoimaan itse vai haluatko muuttaa valmiiksi remontoituun kotiin? Näistä kaikista asioista kannattaa puhua kiinteistövälittäjän kanssa. Hän osaa auttaa ja tukea sinua kotisi etsinnässä.

3. Kun sopiva koti on löytynyt, kannattaa siihen tutustua huolella. Meidän toimintatapoihin kuuluu kertoa sinulle totuudenmukaisesti kaikki tarvittavat tiedot, jotka voivat vaikuttaa ostopäätökseesi. Päätöksen tehtyäsi voit tehdä tarjouksen ja antaa kiinteistövälittäjän hoitaa loput! Kun tarjous / vastatarjous on hyväksytty, on kauppakirjojen aika. Kauppakirjoihin tarvittavat tiedot löydät ”Kauppakirjojen aika” - otsikon alta, kun selaat vähän alaspäin!

Kiinteistövälitys Kotipuu toivottaa Sinulle onnea kodin etsimisessä!

Joulun aika!

20.12.16

Yhteistyömme Hope Yhdessä & Yhteisesti -hyväntekeväisyysjärjestön kanssa on tullut tämän joulun osalta päätökseensä. Saimme yhdessä kerättyä lähes 300 lapselle heidän itse toivomansa joululahjan! Lämmin kiitos kaikille lahjoittajille ja yhteistyökumppaneille!

Kotipuusta Hilve ja Elisa vetäytyvät Joulun viettoon perheidensä pariin.

Toivotamme kaikille asiakkaillemme oikein kotoisaa Joulua ja menestyksellistä Uutta Vuotta 2017!

Palaamme taas toimistolle 27.12.2016! :)

Kotipuu yhteistyössä Hope- Yhdessä & Yhteisesti hyväntekeväisyysjärjestön kanssa jouluna 2016!

15.11.16

Hope- Yhdessä & Yhteisesti on voittoa tavoittelematon yhdistys, joka vapaaehtoisvoimin, hyvien kansalaisten avulla lahjoittaa pitkin vuotta mm. ehjää käyttötavaraa sekä vaatteita paikallisille vähävaraisten tai kriisin kohdanneiden perheiden lapsille. Tämän vuoden joulun keräyksessä lahjoitetaan kuitenkin vain uutta tavaraa. Jos muuten haluat kierrättää esim. pieniksi käytettyjä vaatteita, niitä otetaan vastaan Hope Kokkolan toimipisteessä.

Hope Kokkola on kerännyt alueellamme lähes 200 lapsen joululahjatoiveen, ja koonnut ne koristeeksi kauniiseen joulukuuseen, joka löytyy Kotipuun toimiston edestä 5.-18.12. välisenä aikana. Joulukuusen koristeet kertovat Sinulle mitä on lahjalistalla. Kun sitten palautat (paketoimattoman) lahjan (ja kuusenkoristeen), se löytää tiensä oikeaan osoitteeseen, jossa lapsi jo kovasti odottaa joulua!

Kuusen luo voi halutessaan myös tuoda ”avoimen lahjan” (paketoimaton). Ilmoita vain minkä ikäiselle tytölle / pojalle lahja on suunnattu. Hopen työntekijät varmasti tietävät missä perheessä sitä eniten tarvitaan!

Lähde tekemään yhdessä hyvää, sillä                                                                          jokainen lapsi ansaitsee Joulun!

 

Lahjoja voi tuoda kuusen luo 5.-18.12.

Lahjan arvo noin 20 €.

Lisätietoja:

www.hopeyhdistys.fi

www.facebook.com/HopeKokkola

Todistetusti Tyytyväisimmät Asiakkaat - 2016

14.09.16

Tämä on aina tavoitteemme: tyytyväiset asiakkaat! Nyt meidät on huomioitu tällaisella kunnialla - nöyrimmät kiitokset siis kaikille Kotipuun asiakkaille! Teidän kanssa on tullut itkettyä ja naurettua, olemme kohdanneet monta erilaista kohtaloa ja kohdetta. Joidenkin kanssa yhteistyö on ollut pikaista, kun taas toisten kanssa yhteistyö jatkuu vuosienkin jälkeen. Aina on kiva, kun vanhat asiakkaat tulevat moikkaamaan toimistolle!

Kiitos ja kunnia kuuluu myös meidän työtä pelkäämättömälle välittäjälle, joka tekee pitkää päivää, jotta jokainen löytäisi oman uuden kotinsa.

Tästä on hyvä jatkaa kohti syksyä ja uusia kohteita!

Elisa - myyntisihteeri

Kauppakirjojen aika!

18.05.16

Kun ostaja ja myyjä kohtaavat, on aika kirjoittaa kauppakirjat. Jotta kauppakirjojen kirjoittaminen sujuisi mahdollisimman hyvin myyjän, ostajan sekä välittäjän kannalta, tarvittavat tiedot on hyvä antaa välittäjälle ajoissa.

Tarvittavat tiedot kummaltakin osapuolelta:

- nimi

- osoite

- puhelinnumero

- sosiaaliturvatunnus

- omistusosuus kohteesta (esim. 50 %)

- pankkisi

- pankkitoimihenkilö joka hoitaa asioitasi

Myyjän puolelta

- tilinumero johon kauppahinta maksetaan

Ostajan puolelta

- oletko ensiasunnon ostaja?

Kauppatilaisuus

Kun kyseessä on osakekauppa, ja olosuhteet eivät anna periksi, myyjän ja ostajan ei ole välttämätöntä olla yhtä aikaa paikalla kauppakirjojen allekirjoittamiseksi. Pyrimme mahdollisuuksien mukaan kuitenkin siihen, että saamme osapuolet yhtä aikaa saman pöydän ääreen. Tällä tavoin heidän on helpompi sopia käytännön asiosta, kuten avaimien luovutuksesta.

Kiinteistön kaupassa kummankin osapuolen tulee olla yhtä aikaa paikalla. Kiinteistön kauppaan liittyen; kun kyseessä on oma tontti, täytyy paikalle kutsua kaupanvahvistaja (yleensä myyjä maksaa kaupanvahvistajan palkkion, 120 €). Kun kyseessä on vuokratontti (ts. vuokraoikeus), kaupanvahvistajaa ei tarvita.

Tavoitteenamme on aina, että kauppatilaisuudesta lähtee tyytyväinen myyjä sekä ostaja.

Stailattu, siisti koti myy

14.12.15

Kodin stailaaminen ja siistiminen ennen myyntiin laittoa nopeuttaa sen myymistä ja saattaa jopa nostaa asunnon arvoa.

Stailaus tarkoittaa asunnon uudelleen järjestelemistä ennen näyttöjä ja myyntiä. Kyse voi olla kevyestä remontista tai asunnon ilmeen ajanmukaistamisesta ja kohentamisesta. Kodin stailaus lähtee siitä, että asunto kunnostetaan todennäköisen kohderyhmän tarpeiden ja toiveiden mukaan.

Tavarat pois jaloista

Kodin stailaaminen ei välttämättä ole kallista. Monia käyttökelpoisia ideoita voi soveltaa kotona jo valmiina oleviin huonekaluihin ja tavaroihin. Uutta tarvitsee harvoin hankkia, sillä kyse on ennemminkin vanhan pois viemisestä.

Mitä enemmän tavaraa viedään pois, sen parempi, sillä ostajat haluavat nähdä valoisia ja tilavantuntuisia asuntoja. Tavarat ja huonekalut voi viedä ullakolle tai uuteen asuntoon tai antaa kierrätykseen. Hyvänä nyrkkisääntönä voi pitää, kun tuo yhden uuden tavaran kotiin, vie samalla kolme pois - tällä tapaa ei kerry turhaa roinaa nurkkiin.

Ihmiset tulevat vuosien varrella sokeiksi omalle kodille; irronneita lattialistoja, repsottavia sähköjohtoja ja halkeilleita maalipintoja ei välttämättä itse huomaa. Myyjän on tärkeintä katsoa asuntoa ostajan silmin ja käydä asunto läpi huone huoneelta. Voit myös kutsua ystävän kylään ja pyytää häntä kertomaan, mikä asunnossa osuu ikävästi silmään.

Koti siistiksi ja hyväntuoksuiseksi

Aika vähän myyjät tekevät isoja muutoksia myyntiä varten. Uudiskohteissa stailaamista näkee enemmän.

Kiinteistönvälittäjän neuvot asunnon myyjälle ovat melko perinteisiä; yleensä kehotamme siivoamaan hyvin. Siisti, hyväntuoksuinen koti on kaikkein houkuttelevin.

Likainen ja sotkuinen asunto menee kaupaksi lähinnä vain sijoitusasuntoa etsivälle. Siivouksenkin osalta ihmiset tulevat helposti sokeiksi. Unohdetaan siivota paikat, jotka eivät yleensä kuulu arkisiivoukseen. Kannattaa muistaa että ostajaehdokas saa kurkistaa kiinteisiin vaatekaappeihin, uuniin ja keittiökaappeihin, joten nekin kannattaa siivota.

Pikkuremontilla suuri arvonnousu

Pienilläkin muutoksilla saa paljon aikaan. Kylpyhuoneessa samanväriset pyyhkeet ja matto tai tuoreet leikkokukat muuttavat yleisilmettä parempaan. Pienikin siistiminen ja somistaminen kannattavat aina.

Joskus kiinteistönvälittäjä voi ehdottaa myyjää maalaamaan ikkunakarmit tai tummuneet seinäpinnat. Tätä ei kannata ottaa henkilökohtaisesti; onhan välittäjällä ja myyjällä sama tavoite, eli myydä asunto.

Vinkit

1. Tyhjennä koti turhista huonekaluista ja tavaroista.

2. Siivoa huolellisesti.

3. Poista näkyvistä henkilökohtaiset tavarat ja arvoesineet.

4. Tuuleta hyvin ennen näyttöä. Älä tupakoi asunnossa.

5. Kunnosta kolhiintuneet pinnat, kuten ikkunat, ovet ja listat.

6. Jos aiot maalata seiniä, varmin värivalinta on puhdas valkoinen.

7. Viimeistele tunnelma kukilla.

8. Muista siistiä piha ja kulkuväylät!

 

 

Toimistomme sijaitsee osoitteessa Tehtaankatu 43, Minimani, 67100 Kokkola.

Palvelemme Teitä ma – pe klo. 10.00 – 16.00 – muulloin sopimuksen mukaan.

Ota rohkeasti yhteyttä, autamme mielellämme!